Hypotheekvormen
Welke hypotheekvormen zijn er?

Het aantal hypotheekvarianten is enorm. En er komen regelmatig nieuwe producten bij. Welke hypotheekvorm het beste past bij uw situatie, mogelijkheden en wensen?

Helder Hypotheek beschikt over een speciaal softwareprogramma dat de verschillende mogelijkheden helder naast elkaar zet. Van de hypotheek die voor de specifieke situatie het meest geschikt is, wordt een offerte aangevraagd.

Helder Hypotheek werkt uitsluitend samen met gerenommeerde verzekeraars, banken en effecteninstellingen.

Hieronder een overzicht van de verschillende hypotheekvormen:

Aflossingsvrije hypotheek
Met een aflossingsvrije hypotheek lost u niet af. U betaalt alleen rente over de hypotheeksom. Vooral geschikt als u prijs stelt op maximale belastingaftrek en lage maandlasten.

Annuïteitenhypotheek
Gedurende de gehele looptijd betaalt u een vast bedrag waarvan rente wordt betaald en een deel waarmee de hypotheek wordt afgelost.

Beleggingshypotheek
U betaalt naast rente een bedrag dat wordt belegd in aandelen, obligaties, beleggingsfondsen etc. Van de opbrengst wordt de hypotheek aan het einde van de looptijd geheel of gedeeltelijk afgelost.

Effectenhypotheek
Met een effectenhypotheek sluit u een hypotheek af voor een hoger bedrag dan noodzakelijk. Van het extra geld koopt u een effectenportefeuille.

Groene hypotheek
Deze hypotheek sluit u af als u een milieuvriendelijke woning koopt of bouwt. Over het 'groene deel' van de hypotheek (max. € 34.000,-) betaalt u namelijk 1 tot 2% minder rente dan de marktrente.

Hybride hypotheek
De spaarbeleggingshypotheek of hybridehypotheek is een combinatie van een spaarhypotheek en een beleggingshypotheek.

Krediethypotheek
Wanneer uw huis meer waard is dan de hypotheek die u ervoor heeft afgesloten, kunt u met die overwaarde een kredietrekening openen. Uw huis dient hierbij als onderpand.

Levenhypotheek
Met een levenhypotheek lost u gedurende de looptijd niets af. U betaalt alleen rente. Ook sluit u een levensverzekering af waarvoor u maandelijks premie betaalt.

Lineaire hypotheek
U lost altijd een vast bedrag af gedurende de looptijd, waardoor de schuld en de rente (maar dus ook de fiscale aftrek) jaarlijks lager worden. 

Spaarhypotheek
Bij een spaarhypotheek betaalt u rente over de lening en premie voor een levensverzekering. Met die verzekering lost u de hypotheek na de looptijd af.

Hypotheek / Makelaars / Verzekering 2020 ©